Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и съпартийката й от Пазарджик Даниела Малешкова се възстановиха от коронавируса. Двете са дали отрицателни проби при теставане за заразата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Дариткова и Малешкова бяха две от общо тримата депутати, които са засегнати от COVID-19. Те дадоха положителни резултати след като всички народни представители бяха тествани, заради Хасан Адемов от ДПС, който пръв даде симптоми на заболяването, но вече е изписан от болницата.

За Дариткова и Малешкова задължителният карантинен период от 28 дни изтича утре. Двете благодарят на своите колеги от парламента и на своите близки за оказаната морална подкрепа.

„Благодаря от цялото си сърце на всички, които ме подкрепяха по време на изолацията. Благодаря за милите думи и жестове, за помощта и съпричастността!“, казва шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя и Даниела Малешкова ще участват в следващите пленарни заседания на Народното събрание, както и в заседанията на своите парламентарни комисии.