Известният български цигулар Васко Василев се подстрига в ефир. Причината – да събере пари за медиците в „Пирогов“, които са на първа линия в борбата с коронавируса, предава Канал 3.

"Речено-сторено! Убеден съм, че това е най-смисленото подстригване в живота ми, а освен това беше и много приятно!“, написа в социалните мрежи той и публикува документ, който доказва, че е направил дарение за COVID-19.

С нова прическа Василев се сдоби на живо в предаване по българска телевизия. Самият той предложи на водещия двамата да дадат по 5000 лв за „Пирогов“, ако го направи.

Междувременно най-успешният български музикант на 21 век е под карантина в дома си във Валенсия от шест седмици. Той призна, че запълва времето си като прави музика и общува със своята публика.

"За сега не излизам много на балкона да свиря, понеже всички излизат и пеят, а аз не мога да се сравнявам с фламенко артистите и тази нация. Но те знаят, че съм тук, защото съм свирил много фламенко с "Чамбао", които са ми били на гости. Така че съм в добра среда", сподели Василев.