Два нови случая на заболели от COVID-19 на територията на област Русе бяха потвърдени преди броени минути от Националния оперативен щаб. По предварителни данни става дума за две жени съответно на 29 и 52-годишна възраст, които са контактни и по-точно близки на тримата мъже, чийто положителни резултати бяха обявени на 24-ти април.

По-подробна информация за състоянието на всеки от новозаболелите, както и за предприетите мерки се очаква да бъде съобщена по-късно през деня.

С двата нови случая от днес, общият брой на констатираните лица с коронавирус вече стана 12. Припомняме, че и тримата пациенти, които бяха на стационарно лечение, вече са изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна карантина.

Към днешна дата всички регистрирани лица, заболели от COVID-19, в областта са на домашно лечение. Те се намират в добро общо състояние и не проявяват сериозна симптоматика.

Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в страната на заразени с коронавирус е 1290, като само през вчерашния ден заболели от COVID-19 са 56 лица.

 

Очаквайте подробности