Бизнесмени, които се укриват в чужбина, защото са издирвани по дела в България са евентуалните поръчители на побоя над главния редактор на "168 часа" Слави Ангелова. Това е основната версия, по която работи разследването, стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев. Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов той разкри подробности около разследването.

Трима са обвинени за побоя над Слави Ангелов. Това са братята Георги и Никола Асенови, и Бисер Митрев.

Те са с три обвинения - за престъпно сдружение, дрога и телесна повреда. В дома на единия от тях е открита книгата на Хитлер "Моята борба", бухалки, палки, като те са проверявани и за други нападения. "Въпреки извънредното положение колегите работиха активно и събраха доказателства. Надяваме се тези доказателства да бъдат оценени от Специализирания наказателен съд", разясни главният прокурор и обясни, че през уикенда от Специализраната прокуратура ще поискат постоянен арест за тримата задръжани

Този случай е атака срещу българската държава директно и продължава да се работи в посока поръчителите и евентуалните посредници, каза главният прокурор.

На всеки един е ясно, че поръчителят не отива при извършителя, срещат се, плаща се капаро и после се доплаща. Поръчителите много често не знаят кои са физическите извършители на тяхната поръчка и обратно, разясни Гешев и посочи, че така е в цяла Европа.

По повод на това, че тримата задържани са членове на един футболен клуб главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза: "Нека всички знаят, че независимо на кой футболен отбор са фенове, ще си понесат последствията". Той повтори думите на шефа на спортния отдел на "24 часа" Едуард Папазян, казани днес в сутрешния блок на Нова тв, "Всеки престъпник е фен, но не всеки фен е престъпник". Главният секретар каза, че му харесало това разсъждение и затова го повтаря. "Сигурни сме, че това са извършителите, нашата работа ще продължи, докато стигнем до поръчителите", отбеляза Иванов.