Респиратор от най-висок клас на Общинската болница в Дулово, област Силистра, дари депутатът Делян Пеевски.

 Медиците получиха и защитни облекла и консумативи, също от най-висок клас – по 30 защитни костюми, шлемове и очила, както и 150 маски. Те им бяха предадени от кмета на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на даренията на Делян Пеевски в битката срещу разпространението на коронавируса заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов и евродепутата от движението Илхан Кючюк.

Директорът на болницата – д-р Константин Попов благодари на Делян Пеевски за помощта от името на всички жители на общината. „Спазваме апела на г-н Пеевски, който още в началото на кризата с коронавируса ми каза: Трябва да помагаме, да сме близо до хората, да действаме адекватно и да не се делим по никакви признаци, защото сме един народ“, посочи от своя страна кметът на Белица Радослав Ревански.

По думите му именно затова даренията от депутата от ДПС отиват за болници и нуждаещи се в цялата страна. В случая с Дулово, който не е сред засегнатите от COVID-19 градове, те ще дадат възможност на медиците да се предпазят от заразата и да могат защитени да помагат на хората.

„Посланието е, че да се предпазиш от болестта е по-добре отколкото да се лекуваш! Тази максима е повече от валидна в битката с COVID-19“, посочиха от екипа, предал дарението.