Смъртта на Милен Цветков попари цялата журналистическа гилдия и многобройните му почитатели. В часовете след трагичната новина социалните мрежи пламнаха от спомени, свързани с живота на телевизионния водещ.

Един от тя обаче прикова най-силно погледите. Става дума за интервю, което Милен Цветков дава на Лудия репортер Даниел Петканов, когото самият той наложи в телевизията. В част от разговора двамата засягат темата за смъртта.

"Всички ужасно много се страхуват от смъртта и годините, които се трупат. Не се страхувам от смъртта, стига да не е болезнена. Въпреки че, разсъждавайки върху някои случаи и неща, които съм чел, и в най-ужасяващите моменти имаш приток на адреналин в организма, който сам се обезболява. При всички положения не ми се умира между някакви ламарини", казва Милен Цветков.

Тъй като интервюто не е било показвано в телевизионен ефир, датата на излъчване в интернет е неизвестна, но според потребители в социалните мрежи разговорът е проведен "преди няколко месеца". По зла ирония на съдбата Милен Цветков стана жертва на подобен сценарий. В неделя надвечер, докато чака на червен светофар на кръстовище в София, колата му беше пометена от движещ се с висока скорост джип, зад чийто волан е бил 22-годишният Кристиан Николов. При последвалата проверка в организма на младия мъж са открити следи от амфетамини и канабис.