Рокаджията от САЩ Джон Бон Джоуви е написал нова песен, в която засяга темата за кризата, причинена от новия коронавирус, предаде ДПА.

Очаква се Бон Джоуви да представи новото си парче на предстоящ благотворителен концерт.

В интервю за радиоводещия Хауърд Стърн рокаджията разкрива също, че песента ще бъде включена в новия албум на групата му "Бон Джоуви", чието издаване беше отложено заради пандемията от коронавируса, предава БТА. 

Бон Джоуви допълва, че ще изпълни тематичното парче на виртуалния благотворителен концерт "Джърси за Джърси". Организатор на проявата, планирана за 22 април, е Брус Спрингстийн. Приходите от концерта ще бъдат предоставени на Фонда за подпомагане засегнатите от пандемията от новия коронавирус жители на Ню Джърси.

"Написах нова песен за ситуацията, в която се намираме и предстои да я изпълня за първи път в завършения й вид", сподели Джон Бон Джоуви, който миналия месец представи нейна незавършена версия.

За да напише парчето, рокаджията отправи призив към феновете си да споделят как са били засегнати от разпространението на коронавируса и социалната изолация. "Аз написах първия стих и припева. Напишете и вие стих. Нека разкажем вашата история", призова певецът в Инстаграм миналия месец.