14-годишен тийнейджър е пребил жестоко 81-годишната жена във Враца. За случая бе съобщено вчера, но не се знаеше кой е нападателят. Окръжният прокурор Десислав Начков обясни, че момчето е непълнолетно, но напълно съзнателно и преднамерено е обмислило своите действия.

По думите на разследващите тийнейджърът е действал методично като изпечен насилник.

"Преди около седмица той си я е бил набелязал пострадалата, като даже е разговарял веднъж с нея уж като случайно минаващ, като така е разбрал, че тя е самотно живееща", обясни Десислав Начков - Окръжен прокурор на Враца.

Момчето решило, че жената има пари и след няколко вечери я нападнал в дома й по тъмно. То влязло с дървен кол при възрастната жена. Поискало и парите, но я ударило с кола. След като е паднала, той й нанася още 2 удара с юмрук в лицето и с крак в тялото.

Нападателят взел единственото златно бижу на възрастната жена и продължил да търси пари. Намерил 40 лева, от които 15 били на стотинки, но той прибрал и тях и си тръгнал.

Изплашената жена излязла на улицата, след като нападателят напуснал къщата й, когато спряла кола и повикала линейка.

Според магистратите тийнейджърът ще получи едва между 3 и 5 години затвор, въпреки че жената все още лежи в болница с натъртвания и счупена ръка.