Извънредното положение не се оказа повод за отлагане на поздравленията към екипа на Лечебни заведения „Медика“ от доц. д-р Кирил Панайотов. Той зарадва целия колектив с поздравителен адрес и картичка с пожелания за мъдрост и здраве, които бяха лично разпратени по електронен път до всеки на професионалния празник. Благопожеланията бяха съпроводени с музикален поздрав – песента на Емил Димитров – „Ако си дал“.

 „Днес светът е обърнат към нас! Всички гледат с надежда всяка крачка, която медицината прави“ - отбелязва доц. д-р Панайотов в обръщението си и уверява работещите в „Медика“, че ръководството е взело всички познати предпазни мерки, за ограничаване разпространяването на COVID-19 в лечебните заведения. „Вярвам, че всички заедно с отговорност и професионално отношение ще се справим с предизвикателството!“ - споделя в поздравителния адрес управителя на ЛЗ „Медика“.

 На 7-ми април се отбелязва Световния ден на здравето. За пръв път неформалният празник е въведен през 1948 г., когато е учредена Световната здравна организация. В България празникът се чества и като Ден на здравния работник от 1964 година. На днешния ден се оказва почит към всички, които се борят за живота и здравето на хората.  

 Жестът и личното отношение усмихнаха служителите на „Медика“ и им напомниха, че работата на всеки един е важна и оценена.