Благодаря на всички лекари, както и на целия медицински персонал за полаганите неимоверни усилия в този тежък за обществото момент! Без Вас не бихме могли да се справим!

Не само по време на криза, но и всеки ден Вие се борите за здравето и живота на хиляди наши сънародници! Благодарение на Вашите професионализъм и себеотрицание ежедневно, ежечасно и дори ежеминутно множество нуждаещи се хора биват спасявани! За съжаление, в много от случаите този успех го постигате, жертвайки най-ценното за Вас самите! Въпреки непрестанните предизвикателства и препятствия, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг! Гордея се, че България има такива лекари – Хора и Професионалисти!

Пожелавам Ви здраве, повече радостни мигове и удовлетвореност от постигнатото!

Вярвам, че заедно ще се справим с всичко, което съдбата ни поднесе, а също и че благодарение на държавната политика все по-малко млади медици ще мечтаят за кариера извън пределите на родината! Всеки от нас трябва да направи така, че тези, на които поверяваме живота си, да останат тук – в България!“, с тези думи областният управител на област Русе Галин Григоров се обръща към всички, работещи в сферата на здравеопазването от региона, по случай 7-ми април – Световния ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти.