Ушите са един от органите, на които най-рядко обръщаме нужното внимание. А слухът е основно сетиво в човешкото тяло, което ни помага не само да комуникираме нормално с останалите. Благодарение на него, ние имаме нормална пространствена ориентация и се придвижваме нормално в заобикалящата ни среда.

Това превръща грижата за ушите и ушния канал в есенциална част от цялостната поддръжка на тялото. Но знаем ли, как да почистваме ушната мида правилно? Мнозина избират да се обърнат към натурално средство за премахване на ушната кал за целта. Пазарът вече предлага голям брой подобни изделия на достъпна цена и в България. Каквото са капките екстракт от етеричните масла на бадем, арган, карамфил и гардения Nutresin HerbaPure Ear.

А знаете ли, че ушната кал всъщност не е толкова вредна за добрия слух? Освен в случаите, когато се натрупа и може да възпрепятства ясното и кристално възприемане на звука. Нейното предназначение, всъщност, е да действа като защитна преграда срещу навлизането на опасни бактерии и микроогранизми. Тя пази ухото от различни видове инфекции. Нерядко, възпрепятстваме доброто състояние на слуха си сами, почиствайки я неправилно. Ние рискуваме не просто да я затлачим навътре в ушния канал, но и да нараним вътрешната част на ухото си.

По-долу следват по 5 примера за полезни и вредни практики за слуха!

Как Да Почистваме Ушите Си Правилно?

Що се отнася до хигиената на ушите, ушната кал е както най-големият герой, така и най-големият злодей. Това лепкаво вещество, което здравите уши произвеждат естествено, е изключително полезно за превенция на ушни инфекции. Тя се състои от масла, произвеждани от жлези в ушния канал, които се преплитат с кожни люспи и косми, когато се движат извън ушния канал. Ушите ни имат способността да се самопочистват. Своеобразният 'ушен восък' започва бавно да се придвижва към отвора на ухото,където по-голямата част или се измива. Въпреки това, понякога ушен восък блокира ушния канал. А това може да причини инфекция и загуба на слуха. Затова е и повече от важно да поддържаме добра хигиена по правилен начин.

Ето и начините за почистване на ушите:

  • Помолете лекар да го направи вместо вас в кабинета си.

  • Почистете външната част на ухото с влажна мека кърпа.

  • Ако решите да използвате клечки за уши, не ги поставяйте навътре в ушния канал.

  • Можете да използвате омекотител за ушна кал, за да омекотите ушната кал за по-лесно отстраняване.

  • А също и промивка с обикновена или кислородна вода.

5 Практики, Които Вредят на Добрия Слух

Понякога сами увреждаме здравето си, без да го осъзнаваме. За целта е добре да се стремим винаги да бъдем добре информирани по всички въпроси, свързани с личното ни благосъстояние.

А ето и 5 практики, които са вредни за добрия слух:

  1. Не навирайте клечките за уши надълбоко в ушния канал.

  2. Не правете същото и със слушалките за телефон или музика.

  3. Не пренебрегвайте болката или дренажа от ушите - отидете на лекар.

  4. Не пушете Известно е, че тютюнопушенето влияе негативно на слуха чрез циркулационната система.

  5. Не приемайте, че загубата на слуха е проблем само на възрастни хора. Тя застрашава еднакво всички възрастови групи.

5 Полезни за Слуха Практики

Разбира се, можем и само да допринесем за своя по-добър слух. Нужно е само да превърнем някои дребни навици в ежедневни ритуали. По-долу сме подбрали някои от най-полезните от тях за вас:

  1. Ходете редовно на уши-нос-гърло.

  2. Отидете на професионалист, за да почистите ушната кал.

  3. Използвайте тапи за уши, за да предпазите слуха си от силни звуци.

  4. Изсушете ушите си след душ или плуване.

  5. Останете физически активни. Поддържането на физическа активност помага да поддържате сърцето и кръвоносната система здрави, което помага да поддържате ушите си здрави.

Какво Са Капките за Почистване на Уши Nutresin HerbaPure Ear?

Nutresin HerbaPure Ear са натурални капки за ушна дезинфекция и хигиена. Включват комплекс от различни видове етерични масла. Целта на последните е да благоприятстват нормалната флора и фауна в ушния канал, грижейки се за състоянието на дермата и тъканите там. Средството за почистване на ушите се радва на добри отзиви в мненията на клиентите по онлайн форумите. Повечето от тях считат, че са успели да избистрят слуха си с негова помощ.

Ето и основните позитиви на капките Нутресин ХербаПюр Иър:

  • Естествено Почистване на Ушния Канал и Мида;

  • Благоприятстване на Добрия и Ясен Слух;

  • Натурална Формула с Етерични Масла Без Сигнали за Странични Ефекти;

  • Лесна Поръчка чрез Попълването на Име и Телефонен Номер в Бланка на Официалния Уебсайт;

  • Достъпна Цена и Бърза Доставка в България;

Nota Bene! Липсата на сигнали за странични ефекти в клиентските мнения и отзиви по форумите не ги прави невъзможни. Спазвайте инструкциите за употреба на капките Nutresin HerbaPure Ear!

Профилактиката на Ушите Пази Слуха!

Колкото повече остаряваме, толкова по-бързо започват органите и системите в телата ни да атрофират. Трябва да се грижим за тях всеки ден, ако искаме да работят нормално. Това включва и грижата за ушната хигиена.