Народните представители ще продължат работа и няма да бъдат поставени под карантина, ако резултатите им от тестовете за Covid-19 бъдат отрицателни. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски по време на сутрешния си брифинг.

Припомняме, че вчера депутатът от ДПС и председател на Комисия по труда, социалната и демографската политика Хасан Адемов бе диагностициран с коронавирус. Това наложи тестването на всички депутати днес в две столични болници, а планираното заседание на Комисията по бюджет и финанси за разглеждане на актуализацията на бюджета бе отложено.

Ако резултатите на депутатите са отрицателни, това означава, че те все пак ще могат да продължат работата си, свързана с гласуването на актуализацията на бюджета и вземането на нов заем.

В петък парламентът се разпусна заради опасенията от заразяване и обяви, че ще заседава само по въпроси във връзка с извънредното положение. Такова заседание бе насрочено за четвъртък - 2 април.

Междувременно заразените с коронавирус у нас вече са 412, като новата област в обхвата му е Русе. За изминалото денонощие заразените са 33. Хоспитализирани са 146 души, като депутатът от ДПС Хасан Адемов постъпва в болница в момента, обяви проф. Мутафчийски.