Три станаха жертвите на коронавируса в Пиринско. Издъхнаха майка и дъщеря от Горно Драглище, както и мъж от Банско, за което Struma. com ви информира своевременно. Черната серия започна със смъртта на 55- годишния мъж от Банско, който бе транспортиран по спешност в реанимация на МБАЛ Благоевград в четвъртък следобед. Още при постъпването му в местната болница състоянието му бе тревожно, което наложи спешното му интубиране. Мъжът, който е бивш работник в завод за столове е имал здравословни проблеми, страдал е хипертония и имал сърдечни проблеми, пише struma.bg.

В реанимация е показал клинична картина с цялата симптоматика за коронавирус, което наложи и спешното му изследване за вируса. Пробата с бърз тест е положителна, състоянието му се влошаваше мълниеносно и вчера сутринта, той почина . Втората му проба бе отрицателна за вируса, но според специалистите, при една положителна проба и показана симпоматика, те приемат, че пациентът е заразен .

Часове по-късно вчера, издъхна и 73-годишната жена от Горно Драглище, която също бе със съпътстващи хронични заболявания, подпомогнали леталния и изход. Тя разви двустрайнна пнемония в резултат от заразата с коронавирус. Тази нощ почина и дъщеря и. 53-годишната жена е страдала с години от астма и имала проблеми с белия дроб, който коронавирусът поразява.

И тримата са издъхнали вследствие на пневмониите, причинени от действието на вируса, който както се оказа е безпощаден към хронично болните. Припомняме, че майката и дъщерята постъпиха в инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград и бяха добре известно време, но завчера следобед състоянието им рязко се влоши. Дъщерята работила в оптика в София, откъдето се предполага, че е внесла вируса.

С положителна проба е и синът в семейството, фризьорът в Благоевград Данчо, който нямал симптоми, но е оставен под домашна карнтина. На всички контактували със семейството са взети проби.

Спокойна е днес обстановката в болницата в Благоевград. До момента 5-има са дали положителни проби, сред които е и семейството на фризьора. Трима бяха изписани от Инфекциозно отделение, агличанинът -турист от Банско , бе изписан здрав, двама минаха през отделението, но пробите им се оказаха отрицателни. Следим обстановката и ще ви информираме непрекъснато за случващото се в региона и Благоевград .