В днешния свят изкуственият интелект заменя все по-успешно хората в тяхната работа. Дори в творческите професии!

Вече има софтуер, който рисува картини в стила на известни художници, има софтуер, който пише коментари в блогове вместо нас и слага линк към популяризиран сайт. Нещо повече вече има софтуер, който анализира новините и стилът на писане на журналистите. Вече е достатъчно просто да зададете темата с две- три думи и софтуерът ще напише цяла уникална новина по зададената тема. Не вярвате ли? Вижте тук:

1. Разговор с трансформатора – просто напишете тема на английски език и изкуственият интелект ще създаде фалшива новина. Тествайте.

2. Гроувър – това е софтуер, който може да се използва както за генериране на фалшиви новини, така и за откриване на фалшиви новини, като разпознава модела на работа на изкуствения интелект при писане. И това е само малкия безплатен вариант. Представете какво би могъл да направи един специално разработен софтуер за вашите цели?

В момента, фалшиви новини се пишат от хора, но в скоро време изкуственият изкуствен, основан на неврони мрежи ще върши това вместо нас. Затова е наложително тяхното изучаване. Нещо повече, щом фалшивите новини се пишат от машини, точно те ще ни помогнат да ги разпознаваме и победим.