Национален телефон, на който пациенти от цялата страна могат да зададат въпросите си и да получат разяснения, вече работи в лечебни заведения „Медика“. Номерът е 0700 2 0966 като на него може да се осъществи връзка с всички структури на веригата болници.
Всеки ден между 8 и 18 часа могат да се обаждат хора, които са се лекували в „Медика“ и трябва да се явят на контролни прегледи. След записване на час, ще получат подробности как могат да се придвижат до болницата, предвид изградените КПП-та на входовете и изходите на града.
Номерът е на разположение и на всички, чиито близки са настанени в отделенията и имат нужда от информация как да доставят необходими принадлежности и пратки. Ще бъдат информирани и как могат да изпратят роднините си до болницата и кога ще бъдат изписани.
На 0700 2 0966 могат да звънят и пациенти, които имат нужда от неотложна помощ, както и да се записват часове за специалисти от ДКЦ-2, УМБАЛ „Медика Русе“, кардиологична болница „Медика Кор“ и Медицински център „Медика Експерт“. Бременните ще получават информация за консултациите, които трябва да бъдат извършени.