Борисов създава медицински съвет към правителството.

Медицински съвет, който да подпомага правителството във вземането на решения и да работи паралелно с националния оперативен щаб, създава премиерът Бойко Борисов.

Той покани за началник на медицинския съвет проф. Коста Костов, специалист от белодробни болести от столичната болница „Св. Анна“.
Медицинският съвет трябва да дава прогнози на правителството, за да се преценява как да се изразходват ресурсите на държавата, обясни Борисов на среща с проф. Костов.

Медицинският съвет ще следи и новостите в борбата с коронавируса по целия свят, ще бъде създадена и онлайн платформа, на която лекари да обменят опит и мнения, обясни проф. Костов.

„Трябва ни различно мнение, щабът работи добре. Но ни трябва и експертиза колко време би продължило, от какво да се пазим. Максимално да обединим всичко“, каза Борисов.

Взетите дотук мерки от щаба са правилни, каза проф. Костов Ако не сме единни и сплотени обаче няма да се справим, обясни той.
Това ще е един допълнителен мозъчен тръст, за да имаме научна гаранция за колко време говорим. Щабът и съветът са подчинени на правителството и ще се съчетава най-доброто от двете“, каза още Борисов.