Великобритания е в шок, след като се оказа, че има 10 положителни проби на хора, които са били на най-големия фестивал за конни надбягвания миналата седмица в Челтънъм. Въпреки че кризата с коронавируса бе стартирала, той се проведе, като е имало над 250 000 зрители за четири дни.

Един от тези, които смятат, че са се заразили на фестивала е нападателят на "Уест Бромич Албиън" Чарли Остин. Температурата му е скочила до 39,7 градуса, като всичко това е било съпроводено от треска. "Все едно някой изливаше ледени кофи върху мен. Целият плувах", обясни Остин.

В момента той е добре, като пробата му за коронавируса е отрицателна. Очаква се да му бъде разрешено да се види и със семейството си.

Двама от конярите Андрю Маклийн и Скот Саундърс също са със симптоми, твърди "Мирър".

"Фестивалът се проведе в рамките на предписанието на правителството, както бе и на други спортни събития в Туикенъм, Мърифийлд, 10 мача от Висшата лига и Шампонската лига на УЕФА. Ние промотирахме мерките за запазване на здравето и осигурихме достатъчно места за дезинфекция", се казва в съобщение на организаторите.