81 вече са потвърдените с коронавирус. Има вече в Ловеч и Перник, има и в София. Потвърдени са двама в Благоевградската болница. В Ловеч има 1 заразен, в Перник - двама. Има в Плевен, Габрово и Лом открити случа. Това съобщи току-що шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

В Софиямед също има потвърден пациент. Предстои там тежка дезинфекция, те вече много са направили. Пациентът е изолиран, в добро състояние, с едностранна пневмония. Това най-вероятно е Кирил Домусчиев.

"Нямаме пациенти в тежко състояние", съобщиха още на брифинга. 

Общият брой на пробите, които са направени в България, са 250.

Преди началото на брифинга проф, Мутафчийски обясни, че са в по-разширен състав, тъй като присъстват и представители на Българския фармацевтичен съюз. "Получих обаждания от десетки фармацевти, които си изпълняват съвестно задълженията.

Получих уверение от Българския фармацевтичен съюз, че ще обяснява вербално на клиентите, че не е нужно да се запасяват с лекарства", коментира проф. Мутафчийски. 

"Фармацевтите дойдоха с някои много хубави предложения, които може да бъдат в помощ", уточни шефът на Националния оперативен щаб.