Едни от най-луксозните производители на парфюми във Франция – Dior и Givenchy, започват да произвеждат дезинфектант за ръце, който ще бъде безплатно предоставяни на здравните власти в страната. Конгломератът на луксозни стоки LVMH, в който влизат компаниите Christian Dior, Guerlain и Givenchy, обяви, че иска да помогне на френските здравни служби в борбата с коронавируса, съобщава CNN Business.

Гелът ще бъде доставян освен на френските здравни власти и на Assistance Publique-Hospitaux de Paris, мрежа от 39 учителски болници, която лекува повече от 8 милиона пациенти всяка година.

„Чрез тази инициатива LVMH възнамерява да помогне за справяне с риска от липса на продукт във Франция и да даде възможност на по-голям брой хора да продължат да предприемат правилните действия, за да се защитят от разпространението на вируса", заявиха от компанията.

Ходът на LVMH идва вследствие на големия недостиг на дезинфектант за ръце в цял свят. Миналата седмица в САЩ обявиха, че се започва собствено производтсво на дезинфектант за ръце. За да се направи продуктът, ще бъдат използвани затворници за работна ръка, пише още изданието.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията казват, че измиването на ръцете със сапун и вода все още е най-добрият начин да се предотврати предаването на коронавирус. За да е ефективен дезинфектантът за ръце, той трябва да има поне 60% алкохол, според CDC.