Епидемията ще подложи на изпитания здравната система и всяка социална система в страната. Да изразим своето уважение към българските лекари и медицински сестри. Нашето оцеляване зависи от тях.

30 години българите се спасяват поединично, но този смъртоносен вирус ни кара да се осъзнаем. 

Това заяви държавният глава Румен Радев на срещата си с премиера Борисов.

Моят призив е да не се поддаваме на паниката. Българските институции работят във форсмажор. Да изпълняваме стриктно ограничителните мерки и указанията на властите. Те са високоспасяващи, каза още той.

Правителството да предложи механизми за подпомагане на най-засегнатите, поиска още Румен Радев. Трябва всички да сме солидарни с всички, който най-силно ще усетят последиците от кризата. Младите да помагат на старите. Това е начина да си върнем доверието в държавата и обществото.

Тази криза е възможност да излезем силни като общество и единни като народ, в който поколенията да си подават ръка.

Борбата днес е всеки българин, посочи още държавният глава. Моят призив е единство и солидарност. Вярвам, че заедно и обединени ще се справим.

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев обсъдиха предложението на Националния оперативен щаб за затягане на мерките за придвижване на хората и работата на магазините.

Двамата ще потърсиха и баланса как едновременно да бъдат приети работещи строги мерки за ограничение разпространението на коронавирус в България и в същото време да не се засягат демократичните права.