Във връзка с обявеното от Народното събрание днес, 13.03.2020 г.,  извънредно положение на територията на Република България, поради нарастващия риск от разпространението на Covid-19 и препоръките на Министерството на труда и социалната политика до работодателските организации в страната, ЕНЕРГО-ПРО предприема съответните мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

 Компанията отново призовава всички свои клиенти да ограничат посещенията си в клиентските центрове и да ползват онлайн възможностите за дистанционно обслужване относно плащане на месечни сметки, проверка на консумирана електроенергия, актуализация на клиентски данни. В секция контакти на сайта на ЕНЕРГО-ПРО клиентите могат да открият всички телефони, имейли и пощенския адрес на дружеството, на които могат да отправят своите запитвания, да изпращат писма в зависимост от конкретната нужда, без да се налага да посещават физически офис на компанията.

 За опазване здравето на всички служители на компанията, както и на своите клиенти и контрагенти, ЕНЕРГО-ПРО въвежда гъвкаво работно време и където е възможно дистанционен труд. Центровете за обслужване на клиенти ще работят всеки делничен ден от 8 до 14 часа с обедна почивка от 12 до 12.30, по време на която в помещенията ще се извършва дезинфекция.

 Едновременно с мерките за ограничаване на разпространението на вируса, компанията уверява своите клиенти, че като дружество с обществена значимост предприема ефективни мерки за гарантиране на сигурно и непрекъснато снабдяване с електрическа енергия, както и изпълнение на условията по издадените лицензии. Дружеството е в постоянен диалог с отговорните държавни институции и ще предприема адекватни мерки своевременно в зависимост от промяната на епидемичната обстановка.