Най-възрастният човек, преборил коронавируса, е 103-годишната Жанг Гуангфен. Тя е прекарала едва шест дни в болницата в Ухан и вече се е прибрала у дома съвсем здрава.

Според лекарите, бързото и оздравяване се дължи на това, че тя не е имала вече съществуващи здравни проблеми, освен хроничен бронхит. Гуангфен получава своята диагноза на 1 март, съобщава Chutian Metropolis Daily.  Вестникът публикува на сайта си видео, което показва как 103-годишната жена е ескортирана до линейка, която да я отведе у дома.

Възрастните хора и тези, с хронични заболявания, са най-засегнати от COVID-19. Жанг е най-възрастната жена, която е преборила вируса, но не е единствената.

Преди няколко дни 101-годишна жена от Ухан също успя да се справи с коронавируса.

100-годишен мъж с Алцхаймер, високо кръвно и сърдечна недостатъчност, също се е излекувал от COVID-19 тази седмица. Той е бил лекуван в Ухан от военни лекари.

Ухан, в който живеят 11 милиона души, е блокиран от края на януари. Болестта е инфектирала повече от 80 хил. души в Китай и е убила повече от 300. Но заразата се забавя - през последното денонощие има едва 24 нови случая, а 22-ма души са починали. Всички те са в Ухан.