Коронавирусът взе четвърта жертва в Италия и трета в област Ломбардия. На 80-годишен мъж с патологии, починал в болницата на Бергамо. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент".

Премиерът Джузепе Конте каза, че е изненадан от случващото се и от броя на засегнатите хора, но че положението е под контрол, на което се дължи и откриването на заразените.

По официални данни техният брой нараства, като такива има в северните области Пиемонте, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Алто Адидже и в централната Лацио.

Най-много - 165 са в Ломбардия. Превантивни мерки взе област Лигурия. От днес до първи март ученици и студенти са във ваканция, забранени са спортни състезания, не може да се ходи на театър, а само на кино.

Ефектът от коронавируса се отрази на финансовата борса в Милано, която стартира негативно с 3,5%.

Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

Всеки момент ще се изясни въпросът за мача Интер-Лудогорец. По всяка вероятност ще се играе в Милано на стадион "Меаца", но без публика.

Заболелите в Италия са вече 152 души. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

Седмицата на модата в Милано приключи с дефилето на дизайнера Джорджо Армани, който представи колекцията си за сезона есен/зима 2020-2021 г. пред празна зала, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Европейската комисия мобилизира допълнително 232 милиона евро за подготовка, превенция и възпиране разпространението на коронавируса, обяви еврокомисарят по управлението на кризи Янез Ленарчич.