Полицията е по петите на заподозрени за нападението над осмокласник в автобус на градския транспорт. 

Грозната случка се разигра в петък вечерта в рейс по линия 404. Четирима младежи започнали да удрят 14-годишното момче и го принудили да си свали спортния екип, на който пишело ЦСКА. 

Записите от превозното средство са предадени на полицията и на тях лицата на нападателите се виждали ясно. 

По данни на свидетели ученикът е нападнат от няколко души с качулки на видима възраст около 20 години.

Срещу агресията реагирали само две жени от автобуса, а останалите пътници бездействали. Шофьорът на рейса също бездействал.

Осмокласникът тренирал самбо и джудо и учел в спортно училище.

"Те ме питаха: "От ЦСКА си, нали?". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И да ме набият. Естествено извиках за помощ, но в автобуса само ме гледаха и никой не оказа съдействие", разказа младият спортист.

Гамените успели да разбият една от вратите на автобуса и да избягат.

От Столичния автотранспорт заявиха, че водачът е подал сигнал за случилото се в диспечърския пункт и ще бъде разпитан днес. Записите от камерите в автобуса вече са иззети от полицията. 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изискала от директора на Столичния автотранспорт да започне вътрешна проверка за поведението на шофьора на автобуса.

Премиерът Бойко Борисов също се възмути, че пътниците в автобуса не са защитили детето. Той дори направи аналогия с възпитанието по време на социализма, когато това нямало да се случи. "Целият автобус щеше да скочи и да защити. Беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Възпитанието в това отношение бе по-добро", коментира той.