Съветите свързани с личните финанси са толкова много, че понякога е доста трудно да разграничите добрите от лошите такива. Ето защо CNBC помоли няколко експерти от различни успешни компании да споделят най-големите митове свързани с парите и забогатяването.

1.Не е нужно постоянно да мислите за пари, за да ги спечелите

„Колкото по-дълго мислите за това как да изкарате пари, толкова по-малко време имате да мислите над иновативни идеи, които в действителност могат да ви донесат допълнителни средства“, казва Барбара Коркоран, основател на The Corcoran Group. Вместо това просто трябва да се доверете на личния си опит и да го следвате. По този начин има много по-голяма вероятност да ви хрумне някоя добра идея. Прекаленото вглъбяване в нещо не е полезно, казва още тя.

2. Придържайте се към статуквото, ако искате да забогатеете.

Друга основна грешка е, че много хора смятат, че е добре да се придържат към статуквото и да не правят големи крачки, защото това не е сигурният път към печалбата. Напротив, ако не предприемате по-креативни идеи, то вие лесно можете да бъдете заменен от някого, който ги има, казва Гари Вайнерчук, основател и изпълнителен директор на VaynerX. Той препоръчва винаги да се мисли новаторски вместо да се примирявате с това, което имате.

3. Пестете пари, за да могат те да „растат“

Много хора ще ви кажат да инвестирате във фондовия пазар и да оставите "сложните" лихви да превърнат заплатите ви в милиони. Проблемът с този съвет е, че трябва да работите 40 години. Вместо това инвестирайте в себе си, като научите умение, с което можете да печелите. Ако постоянно учите нови неща и инвестирате в себе си, то това определено ще ви е от полза. „Не може да спестявате по пътя към забогатяването, но може да се образовате“, съветва Джеймс Шексмит, основател и изпълнителен директор на Trade Context, съосновател на SpeedUpTrader.

4. Финансовият успех разчита на миналото

Правилните инвестиции са тези, които наистина ви интересуват, независимо дали това са биткойни, акции или други класове активи. Ако говорите с хора, четете новините и действително използвате продуктите, в които инвестирате, ще имате по-добро разбиране за това къде трябва да отидат вашите инвестиции. Това, че първата ви инвестиция не е успешна, не означава, че следващите такива няма да са успешни, казва Дан Лок, основател и изпълнителен директор на Closers.com и Copywriters.com.

5. Правете само сигурни стъпки и инвестиции

„Един от моите клиенти беше посъветван да продаде акциите си в Tesla, защото пазарът е нестабилен. И той го направи в името на сигурността. След време се оказа, че именно този, който го посъветва е инвестирал в такива акции и се оказа, че той е спечелил, а моят клиент е на загуба“, споделя Джеймс Дейли, основател на Daily Law Group. Винаги поставяйте под въпрос всички съвети, които ви дават и никога не се страхувайте да рискувате, съветва още той.