Вчера правителството в Италия е обявило още по-сериозни мерки за справянето с коронавируса. Предприето е изолирането на 11 селища в северната област Ломбардия, предаде ДПА.

"Без специално разрешение не се разрешава нито влизане, нито излизане от областите, смятани за огнища на зараза", заяви пред медиите премиерът Джузепе Конте. Той обяви също, че в тези райони се затварят предприятията и учебните заведения и се анулират обществените прояви, включително карнавали и спортни състезания.

В страната бяха открити 79 случая на новия коронавирус. Двама от заразените починаха. Повечето от новите случаи на зараза са в Ломбардия (54 души) и в област Венето (17 новозаразени).

Основното огнище на заразата е в малкият град Кодоньо, на 60 км югозападно от Милано. В града и деветте околни селища бяха затворени всички места, на които се събират много хора. Другото огнище на зараза е селището Во Еуганео, в област Венето. Това е родното място на починалият 78-годишен италианец, заразен с новия коронавирус.