След като на обществеността стана известно какво има зад високата ограда на резиденцията на Виктор Янукович, активисти дойдоха на гости и във вилата на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Пшонка, съобщава segodnya.ua.
Вилата на Пшонка е в село Гореничи (Киево-Святошински район). Този на пръв поглед обикновен котедж вътре се оказа истински музей.

"Старинни икони, откраднати Евангелиета и мощи на Светии, яйца на Фаберже във всички стаи, разкошни колекции от картини и хладни оръжия, портрети на Пшонка и Янукович и много друго, което не се нуждае от коментари", пише блогърът Евгений Чубука.

Украински журналисти са открили и документи, които свидетелстват за това, че бившият главен прокурор Виктор Пшонка е искал от бившия президент Виктор Янукович да обяви извънредно положението по време на протестите в страната, предаде УНИАН. Документите са открити сред архивите на Пшонка, след като той бе отстранен от поста си.

В момента действащите власти предприемат мерки за издирването и задържането да лица, които са отговорни за кръвопролитията, сред които е и Пшонка.