Служителите на приют за животни в Ню Йорк станаха свидетели на странна гледка - гълъб, който не може да лети, се сприятели с 2-месечно кученце чихуахуа, което не може да ходи, пише в. "Метро".

Пернатото и паленцето са неразделни и непрекъснато се гушкат едно в друго. През месец януари тази година в приюта на фондацията "Мия" в Ню Йорк пристигнало малкото паленце Лънди.

То имало затруднения с походката вероятно след нараняване на гръбначния стълб. Миниатюрната чихуахуа бързо влязла под кожата на един от ветераните в приюта, гълъб на име Хърман.Птицата не можела да лети. Те били настанени на едно и също креватче и се разбирали много добре.

Гълъбът се грижел за паленцето като родна майка и служителите в приюта започнали да се съмняват дали правилно са го кръстили с мъжкото име Хърман. Управата се надява, когато Лънди порасне още малко, да му бъде осигурено инвалидна количка, с която да може да се придвижва и да бъде осиновен.

Приютът на фондацията "Мия" се грижи за животни с недъзи, които биха били евтаназирани в други приюти, припомня вестникът.