Илон Мъск не е впечатлен от колегата си предприемач и милиардер Бил Гейтс. След като Гейтс каза, че си е купил изцяло електрически Porsche Taycan, изпълнителният директор на Tesla изрази в Twitter разочарование от съоснователя на Microsoft, съобщава CNBC.

"Разговорите ми с Гейтс бяха съкрушителни (да бъда честен)", туитна Мъск.

Гейтс разкри инвестицията си в една от конкурентните марки автомобили на Tesla в интервю за популярния ютюбър Мракес Браунли. Браунли, споменавайки Tesla, попита милиардера за усилията за справяне с изменението на климата с чисти енергийни продукти като електрическите автомобили.

64-годишният милиардер отговори, че електромобилите все още ще изостават от бензиновите автомобили, когато става дума за обхват, но добави, че пътническите автомобили са "един от най-надеждните" фактори за намаляване на разходите за екологично чисти алтернативи.

„И със сигурност трябва да се спомене Tesla, ако трябва да назовете една компания, която е помогнала в тази насока“, каза Гейтс. Но той все още не си е купил един от автомобилите на американската компания. „Току-що си взех Porsche Taycan“, сподели Гейтс.

„Трябва да кажа, че това е автомобил с премиум цена, но е много, много готин“, добави Гейтс. „Това е първият ми електромобил и много ми харесва.“

Taycan Turbo на Porsche, собственост на Volkswagen, се продава в САЩ да $150 900, докато по-скъпият Turbo S струва $185 000. Автомобилите на Tesla също са известни като скъпи, но базов Model 3 е на много по-ниска стандартна цена от 39 490 долара.

Мъск реагира на покупката на Гейтс, като отговори на потребител на Twitter, питайки го защо съоснователят на Microsoft „решил да си вземе Taycan вместо Tesla“.

Не за първи път Мъск предизвиква един от своите колеги технологични милиардери в Twitter. Шефът на Tesla оспори оптимистичната позиция на Марк Зукърбърг за изкуствения интелект през 2017 г., твърдейки, че „разбирането за темата на шефа на Facebook е ограничено“, припомня CNBC.