Колегата закононарушител май отново е подпийнал!

Така коментира във "Фейсбук" австралиецът Джок Полфрийман заформилия се скандал между евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки и партията "Да, България" за поканата му в Брюксел.

Бях поканен от член на Европейския парламент от Ирландия, но след няколко питиета сигурно е трудно да се различи Ирландия от Христо Иванов.

По отношение на затворите, Джамбазки коментира от позицията на тежък конфликт на интереси, не само защото не е ангел, но и защото неговата партия отговаряше за този ресор през последните 3 години, написа още Пол Фрийман.

Той прилага към публикацията и писмото, което е получил от Ирландия.

По-рано през деня, Джамбазки също във "Фейсбук" изрази възмущението си от участието на Полфрийман.

Така. Представителите на "градската десница" от ПП "Да България" канят своите съмишленици на среща с осъдения убиец Джок Полфрийман в Брюксел, организирана от крайните марксисти, комунисти, климатични екстремисти и болшевики от крайната левица в ЕП.

Пак ще повторя:

- Градската десница ПП"Да България";

- Крайната левица в ЕП, Че Гевара, петолъчки, сърпове и чукове, климатична истерия, джендър кресчендо;

- Джок Полфрийман, доказан, осъден убиец;

защитаван от антибългарския ХК;

- Освободен от подпомаганите от чичко Сорос приятели на ДеБъ в "независимия" съд;

- Среща на всички тях в ЕП;

Нещо неясно?

Всичко е така., написа Джамбазки.

"Да, България" няма нищо общо с инициативата и гостуването на Полфрийман в ЕП, заяви лидерът на партията Христо Иванов, цитиран от "24 часа". Той самият разбрал за дискусията от поста на Джамбазки.

"Това е инициатива на други европейски депутати. Наши хора са си споделили тази информация в комуникационна група между българи в Брюксел, които се интересуват. Това е публична комуникация, а г-н Джамбазки някак се е добрал до нея и търси политическа изгода", обясни Иванов.

Припомняме, че австралиецът Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година, излезе предсрочно на свобода с решение на САС от 19 септември 2019 г.

Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров сезира ВКС с искане да се възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да се спре изпълнението на постановеното от Софийски апелативен съд. Искането е следствие от подадена от родителите на жертвата в престъплението Андрей Монов жалба.

В края на януари отмениха забраната му да напуска страната.

Припомняме, че 1000 лева глоба, 12 месеца без шофьорска книжка и отнемане на 10 контролни точки бе наложеното през януари наказание на Джамбазки след като беше заловен да шофира пиян в Самоков.