Джеф Безос се сдоби с ново имение в Лос Анджелис за рекордните 165 милиона долара, пише "Уолстрийт джърнъл".

Основателят и главен изпълнителен директор на търговския гигант Amazon е закупил къщата от медийния магнат Дейвид Гефън, като по сделката той е платил най-високата досега цена за еднофамилна къща в Лос Анджелис.

Имението, което е голямо 36 400 квадратни метра (9 акра), първоначално е принадлежало на Джак Уорнър, бившият шеф на Warner Bros Studios. Уорнър построил къщата в джорджиански стил през 30-те г. на миналия век.

Според специализираното списание Architectural Digest имението има две скъпи тераси, градини, две къщи за гости, разсадник и три оранжерии, тенис корт, плувен басейн, голф игрище с 9 дупки, автопарк с гараж за ремонт и бензиностанция.

Ан Уорнър, вдовицата на Джак Уорнън, е отказала предложение от 25 милиона долара за имението, след като починал съпругът й през 1978 г., като е заявила, че ще живее там, докато почине.

През 1990 г. Гефън е счупил националния рекорд, когато закупил имението за 47,5 милиона долара и обзавеждането за 11 милиона долара.

Безос, който има състояние от 131 милиарда долара, си търсеше имение в Бевърли Хилс и района на "Бел Еър" с приятелката си Лорън Санчес, пише "Ню Йорк пост".