Началникът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин е посетил Обединените арабски емирства на 10 февруари и се е срещнал с лидера на страната шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, информира местната информационната агенция Emirates News Agency.

Шейхът е обсъдил с госта и неговата делегация средства за подпомагане на двустранните отношения. На срещата са присъствали и други висши представители на ОАЕ.

Новината се появява едновременно с информацията, че българският хазартен бос Васил Божков е бил посетен от руски граждани в ареста в Абу Даби и е потърсил тяхното съдействие за освобождаването си. Информацията бе разпространена от БНТ и БГНЕС, които се позовават на оперативна информация от български служби.

Според БНТ, по данни на службите, Божков е бил посетен от руски граждани преди срещите на ръководителите на разузнаването с лидерите на ОАЕ, а Нарижкин вероятно е повдигнал въпроса за задържането на българския бизнесмен пред своите домакини.

Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно, съобщава БНТ.