Sorry, you have Javascript Disabled! To see this page as it is meant to appear, please enable your Javascript! See instructions here
Времето в Русе

104-годишен военен ветеран засипан с близо 70 000 картички за Св.Валентин

Любопитно  |  11 февруари 2020, 17:18 |   коментара 
 
 

Близо 70 000 картички за Св. Валентин са затрупали жилището на Уилям Уайт, ветеран с орден "Пурпурно сърце" от Втората световна война, съобщи Ройтерс.

Уайт, който е на 104 г., за пръв път ще посрещне Деня на влюбените, обграден с толкова внимание и благопожелания, пристигнали от цял свят.

Валентинките са адресирани до "Майор Бил" в старчески дом в Стоктън, щата Калифорния. Те започват да пристигат след кампания в социалните мрежи на негов съсед, който помолил близки и непознати да изпращат картички, за да почетат Уайт.

Първоначално идеята била да се мобилизират хора, за да получи Уайт по една картичка за всяка изживяна година. Резултатът обаче надминал всички очаквания. Седемдесетте хиляди картички пристигнали от почти всички щати на САЩ и няколко чужди страни. Праправнучката на ветерана Абигейл, която е на девет години, му донесла десетки валентинки от съучениците си, част от които били украсени с американския флаг.

"Това е фантастично", възкликва Уайт, който е ограден от кашони, пълни с картички. Валентинките са толкова много, че семейството на Уайт набрало доброволци, които да разпечатват пратките и да четат на възрастния мъж благопожеланията.

Уайт е служил 35 години в армията на САЩ, а през Втората световна война бил ранен при Иво Джима.






Реклама ×