На този етап не виждам никакви основания да се предприемат санкции срещу генерал Цанко Стойков. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред журналисти по повод разследването на шефа на ВВС и пуснатите в публичното пространство СРС-та.

Още миналата седмица Каракачанов разпореди да се направи проверка по случая, тъй като не е знаел предварително за проведено такова разследване.

По негови думи и досега не знае за какво е било разследването и кога точно е започнало, защото от документите, които били оповестени, това не е видно. Видно е, че били оповестени записи от разговори през 2019 г.

"Официално до министъра на отбраната, в мое лице, и до началника на отбраната ген. Боцев, който е прекият началник на ген. Цанко Стойко, искания за каквито и да било действия не са постъпили", категоричен беше военният министър.

Той обяви, че резултатите от проверката ще бъдат изнесени утре.

Относно сваленото доверие на президента Радев от кабинета, Каракачанов коментира, че "не би било редно" да коментира политическите изявления на президента.

По думите му обаче той и неговите колеги от военното ръководство, не забелязали да има оттеглено доверие.

"Конфронтацията между институциите никога не е водила България напред", акцентира министър Каракачанов и даде пример със случая "Боянските ливади", където нищо добро не последвало след това.