„От снощи, без прекъсване, 31 тежки машини чистят улиците - 17 от тях освен чистенето  гребла, посипват и с препарати. Градът е разпределен на зони и следим актуалната ситуация, държим постоянна връзка и с кметствата“, това заяви кметът Пенчо Милков на съвещание за зимната обстановка, което свика тази сутрин.

Абсолютно всички автобуси по градските линии се движат, но с частични закъснения. Има много паднали дървета на територията на града, където са изпратени екипи. Част от клоните им затрудняват придвижването на общинския градски транспорт, което води до забавянето на графиците.

Входно-изходните участъци на града са затворени за превозни средства над 12 тона и половина. Към момента няма информация за бедстващи лица.

Кметът призова гражданите ако не е наложително, да не предприемат пътувания.

„Обществото ще бъде благодарно на всички граждани, които чистят пред домовете си и търговските си обекти“, добави той и призова гражданите да не паркират в малките улици, тъй като затрудняват достъпа на снегопочистващата техника. Г-н Милков издаде заповед Общинските паркинги да се ползват безплатно от гражданите.