Защо ни е нужна Вашата помощ?

Лидия е на 44 г. Майка на 12 годишния Александър, добър ученик и спортист, наследил амбицията и добротата на мама. Лидия е прекрасна съпруга, един всеотдаен, честен и трудолюбив човек. Чудесен и отзивчив колега. Към всичко това можем да прибавим и борбена, защото от 18 години тя води битка за своя живот, бори се с коварната болест Множествена склероза. Автоимунно заболяване, което бавно и упорито я приковава в инвалидния стол.

В началото Лидия започна леко да накуцва, след това имаше нужда от проходилка. Пада, става и продължава. Въпреки болките не спира да се усмихва и е щастлива, когато успее да се справи с ежедневните си ангажименти на работа и вкъщи. Поддържа я единствено вярата, че ще може някога да се почувства пълноценен човек, че няма да й се налага да изпитва болката и отчаянието, които сега умело прикрива. Изпитва ужас от все повече настъпващото съмнение, че може би съвсем скоро вече ще бъде прикована в инвалидна количка и няма да може да полага грижи за Алекс. Че няма да може да довърши всичко, което е започнала да гради в живота си, да сбъдне мечтите си.

Светлият лъч надежда за Лидия, нейното семейство, колегите и приятелите й, дойде с възможността за лечение с HSCT (Hematopoietic Stem Cell Transplantation), което представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на това лечение е интензивното унищожаване на „дефектните“ клетки на имунната система с цел преустановяване на автоимунната атака. То се прилага на няколко места в света, но с най-голям опит и брой пациенти е клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински център „Пирогов“ в Москва (Русия). През нея са преминали стотици пациенти с МС от цял свят, като се наблюдава спиране на прогреса в между 75% и 95% от случаите, в зависимост от формата на заболяването. В много случаи настъпва и чувствително, дори драматично подобряване на качеството на живот.

В България лечението все още не е одобрено за пациенти с множествена склероза и не се финансира от Здравната каса.

Възможно е обаче лечение в Москва, което струва 45 000 евро, а с допълнителните разноски по пътуването и престоя там и задължителната последваща рехабилитация сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро.

Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания и може да постъпи за лечение след м. април 2020 г.

Нека обединим усилията си и помогнем на Лидия да се върне към нормалния живот! Нека й помогнем да се усмихва и да продължава да прави добро за другите!

Вярваме, че ще отворите сърцата си и всички заедно ще можем да съберем нужната сума. Ще обединим усилията си и ще направим всичко необходимо Лидия да получи шанс за лечение и нов живот! Вярваме, че само с една искра може да се запали съпричастността и добротата, които притежава всеки Човек!

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на банкова сметка в лева:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67

BIC (SWIFT): RZBBBGSF

банка Райфайзенбанк

Титуляр: Лидия Лечева-Господинова
Основание: Дарение

PayPal: paypal.me/LidiyaGospodinova


За повече информация: [email protected] тел. 0878 905 482

Във Фейсбук страницата ще публикуваме актуална информация за събраните средства и начина, по който те са разходвани, както и за актуалното състояние на Лидия.

Благодарим ви!

Близки, колеги и приятели на Лидия