В Ухан пациентите се прехвърлят в нова болница с 1000 легла, за която всички се надяват, че ще помогне за изолиране на разпространението на коронавируса. Но медик коментира, че са претоварени и не могат да се справят с всички случаи, съобщава "Дойче Веле".

"Мисля, че има много повече инфекции и смъртни случаи от коронавирус, отколкото бяха съобщени официално. Когато предварителните тестове установят, че пациентът има белодробна болест, тестът с нуклеинова киселина (NAT), който открива вируси, не винаги може да се извърши, тъй като списъкът на чакащите е твърде дълъг. Следователно пациентът не се диагностицира", обяснява Жиес Луо.

"Освен това, ако някой умре от белодробната болест и не е взел NAT теста, смъртността не е статистически регистрирана като причинена от коронавируса."

Пациентите, проявяващи симптоми, често трябва да чакат с часове, преди да получат лечение. Предписват им се лекарства и се изпращат у дома, за да се самоизолират.

Чакалните са пълни с кашлящи хора, а здравите, които трябва да изчакат в тези условия, рискуват заразяване.

Отнема много време, за да стигнете до друга болница. Ако някой не притежава автомобил, той зависи от такситата, но само два таксита са официално определени за всеки жилищен блок.

Само няколко доброволци отвеждат хората в болницата. Аварийният номер 120 е напълно затрупан и вече не работи.

Хората са принудени да ходят пеша до болницата.

Защитните маски и дезинфектанти са разпродадени. Болниците имат много ограничени доставки.

Междувременно в Ухан пристигнаха много дарения. Въпреки това не могат да се спазват разпоредбите за лекарите да сменят маски и предпазно облекло на всеки четири до шест часа.

2000-те допълнителни легла в новопостроените болници не са достатъчни, защото няма достатъчно медицински персонал.

Лекарите и медицинските сестри са напълно затрупани и системата, организираща смените, се руши. Необходимо е дългосрочно лечение, за възстановяване от белодробна болест.

Властите в момента мобилизират капацитета в по-малки клиники.