Лекарка от Спешна помощ написа покъртителен разказ във Фейсбук за трудностите на професията и за тежкия сблъсък със смъртта. Яна Цветкова става неволен свидетел на катастрофата с ТИР и два трупа преди два дни, която окървави пътя край Русе. 

Произшествието е станало в района на бившето КТМ. Сблъскали са се ТИР и три леки автомобила. Ето какво разказва самата лекарка, която се е отзовала на сигнала за тежкото произшествие:

"Нощно дежурство! Започва с ПТП. Сръбчето! О да..., 100% е ТИР и е правил обратен завой. Линейките, които вече са там, искат още един екип. Летим със 130 км. (Шофьорът след 2 месеца ще пише обяснение защо е превишил скоростта, засечен от камерите). Едва изпреварваме голф, а ограничението е 70 км. След кръговото на Безмитна зона вече има колона от коли в дясната лента.

Защо обаче ТИР да не е решил, че може да кара отляво??? Той е по-тарикат от всички. След секунди... много хора и много светлини! Линейки, пожарна, полиция! Лекарят, пристигнал, преди нас, ориентирал се в обстановката, нарежда кой какво да прави. Две от пострадалите вече са в линейка и летят към болницата.

Пожарникарите режат седалката, за да можем да измъкнем жената зад волана, която е с признаци за живот, но не знаем състоянието й. Лекарят от втория екип оглежда дясно стоящите и само поклаща глава. Тази гледка... това е най ужасното! Пристигат родители и крещят -  къде са децата! Не знаем за кого питат.

За тези които пътуват към болницата или тези, които никога няма да видят. Миризма на масло, кръв и болка! Много болка! Пътуваме към болницата с младо красиво момиче с пръстен на лявата ръка, може би годежен!".