Предстои поредният интересен кръг в италианската Серия “А”. Интер и Ювентус правят изключителен сезон, като делят върха с по 45 точки. За първи път от доста години Старата госпожа има сериозен конкурент за шампионската титла. Интер обаче има тежко домакинство на един от най-добрите отбори в шампионата – Аталанта. Доайенът в спортната журналистика у нас Борис Касабов, който е част от сайта “Букмейкър Рейтинги” прогнозира победа за домакина Интер. Коефициентът за успех на нерадзурите в безспорно най-интересния мач от уикенда на Ботуша е 2.15 от букмейкъра 1xBet. “Струва ми се, че Интер няма да пропусне да добави нови три точки и по този начин да продължи да държи в напрежение Ювентус”, коментира Борис Касабов в прогнозата си.

Той добавя още един мач от Италия за уикенда. Той е вторият интересен сблъсък на кръга, в който са замесени лидерите в класирането – Рома и Ювентус. Римляните са на четвърто място, но изненадващо загубиха в последния крът от Торино у дома с 0:2.

Очакванията на Борис Касабов за двубоя на “Олимпико” са да има повече голове, а именно – Над 2,5 гола за коефициент 1.72 от Bet365. Въпреки че напоследък дербитата между двата отбора не носят много попадения, именитият спортен журналист очаква точно обратното заради добрата форма на Кристияно Роналдо и головата мощ на Рома. В последните 4 мача в Рим Рома няма загуба от Ювентус – три победи и едно равенство.

Един от най-популярните фенове на Ливърпул сред журналистите – Ники Александров, счита, че в двубоя с Тотнъм двата отбора ще отбележат голове. Прогнозата му носи по-скромния коефициент от 1.60 от букмейкъра Bwin, но пък Ники счита, че това е един от най-сигурните пазари за този двубой. Ливърпул продължава да чупи рекорд след рекорд и вече регистрира една пълна календарна година без загуба във Висшата лига. Разликата между двата тима е… 28 точки! Мърсисайдци са лидери с 58 пункта, докато шпорите на Жозе Моуриньо са на 6-то място с 30 точки и задачата им е атака на Топ 4. Любопитното е, че Ливърпул записа пет поредни мача без да допусне гол във вратата си. Преди това отборът бе в серия от 8 двубоя, в които неизменно инкасираше попадение въпреки че побеждаваше.