Гигантът в електрониката Sony изненада публиката на технологичното шоу CES в Лас Вегас, като представи електрически автомобил, наречен Vision S. Превозното средство е прототип, проектиран да демонстрира сензорите на фирмата и технологиите за забавление в автомобила.

Таблото за управление е обградено от ултра широк панорамен екран "за информация относно шофирането и забавление".
Sony обаче не посочи дали има планове да пусне автомобил  продажба, съобщава Би Би Си.

"Ще ускорим усилията си да допринесем за бъдещето на мобилността", заяви изпълнителният директор на Sony Кеничиро Йошида, представяйки концепцията.

Сред вътрешните характеристики на автомобила е сензорната технология, която може да идентифицира пътниците в превозното средство и да ги разпознае, за да позволи контрол с жестове на развлекателните системи.

Общо Sony е включила 33 сензора в прототипа на Vision S. Японската фирма е известна с това, че е разработила мощни сензори за изображения, които могат да се използват за анализ на пътя пред превозно средство.

Подобна технология би помогнала на системите за подпомагане на шофирането в бъдещите превозни средства, помагайки да се прецени кога да се задействат спирачките или да се регулира кормилното управление, но все пак повечето решения ще зависят от шофьора.

"Асистираното шофиране може да бъде също толкова полезно, всъщност по някакъв начин дори по-полезно от автономното шофиране", коментира медията.