Времето над страната ще бъде предимно слънчево, от запад облачността през деня ще започне да се увеличава.

Температурите ще се повишат в съботния ден и ще бъдат между 7 и 12 градуса, за София около 9 градуса, в Пловдив и Сандански до около 13 градуса. Валежи не се очакват.

В неделя ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще паднат с няколко градуса. Очаква се и да завали сняг почти в цялата страна, на места ще бъде мокър.

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и минус 1 градус, а максималните от 3 до 5 градуса, в Южна България и Видинско около 6 градуса.

На Богоявление – понеделник, ще бъде студено, на места температурите още малко ще се понижат. Превалявания от дъжд и сняг се очакват в източните райони на страната. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и минус 1 градус, за София около минус 7 градуса. Дневните температури в понеделник ще бъдат между 0 и 4 градуса, за София около минус 1 градус.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат и ще се изясни до слънчево време, но остава студено. На места в Западна и Централна България сутрешните температури може да достигнат и минус 10 – минус 15 градуса.