Слух, че серийният похитител на момичета от Добрич Тансол Хасан е извършил и трето отвличане, разбуни града. Засега обаче този факт не е доказан, а в социалните мрежи добричлии са гневни затова, че прокуратурата се е е забавила със задържането на 21-годишния бивш затворник от ареста, което му е позволило след отвличането на Александра Кирилова веднага да посегне и на Йоана Бакърджиева. “Образувани са две досъдебни производства за отвличанията, които са обединени в едно. Най-вероятно извършителят е един и същ”, заяви за “24 часа” говорителят на окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова. Тя не потвърди информацията за трето отвличане на момиче от страна на Хасан.
Окръжният съд в Добрич постанови в петък “задържане под стража” на Тансол Ергин Хасан като обвиняем в отвличането на двете 19-годишни момичета от Добрич. Налице са доказателства, че Хасан може да е извършител на деянията, в които е обвинен, мотивира се съдът.

Още при първия разпит той е направил признания. Наказанието за извършените престъпления е от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. В периода 2007-2013 г. Хасан е осъждан за 8 престъпления, лежал е в затвора, сочи още съдът. Според магистратите има опасност на свобода обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Добричлии критикуват в социалните мрежи прокуратурата, че е забавила ареста на Хасан и така се е стигнало до второто отвличане.
Първото момиче - Александра, е отвлечено на 9 февруари и държано в плен 5 дни в овчарник, открито е на селски път рано сутринта на 13 февруари.

Преписката е постъпила в районната прокуратура в Генерал Тошево на 14 февруари в 16,45 часа. На 17 февруари, понеделник, наблюдаващият прокурор я изпратил по компетентност в окръжната прокуратура в Добрич. На 20 февруари е било образувано дело, а Хасан е бил задържан и обвинен, уточниха движението на преписката от прокуратурата.

Второто момиче - Йоана, е било отвлечено вечерта на 19 февруари в Добрич и освободено часове по-късно. По данни на близките тя не се е прибрала в дома си и била в неизвестност от 19 ч на същата дата. Девойката е била на гости у своя съученичка, където цяла компания решавала задачи за предстоящо контролно. Техен съученик ги прибрал с кола, но момичето слязло на около петдесетина метра от дома си и тръгнало пеш по ул. “Христо Ботев”.

Тогава серийният похитител Тансол чрез физическа сила и заплахи дръпнал момичето в колата си. Около 6,30 ч на 20 февруари то било открито на пътя за с. Преселенци в община Генерал Тошево.