Русия арестува двама свои граждани, които подготвяли терористичен атентат в Санкт Петербург за Новогодишната нощ. Според информациите атентатът е предотвратен благодарение на подадена от американските служби информация, съобщават руските агенции.

Впоследствие в телефонен разговор руският президент Владимир Путин е благодарил на Доналд Тръмп за предоставената разузнавателна информация, която е помогнала на  руските власти да се справят с проблема, съобщават от Федерална служба за сигурност (ФСБ - Федеральная служба безопасности).

"Въз основа на информация, получена по-рано от американски партньори, Федералната служба за сигурност на Руската федерация на 27 декември задържа двама руски граждани, които възнамеряваха да извършат терористични действия на многолюдни места в Санкт Петербург по време на новогодишните празници", се казва в съобщението от ФСБ.

Оттам добавят още, че от задържаните са взети материали, потвърждаващи подготовката им за терористични актове. Наказателно дело е по чл. 30 и чл. 205 от Наказателния кодекс на Русия (Подготовка за терористична атака) и чл. 205.1 (Участие в дейностите на терористична организация).