Таксата за регистрация на автомобил ще бъде намалена от 75 лева на 55, съобщава "Труд". От МВР обявиха, че ще събират единствено пари по наредба №4. Според нея се прибират 9 лева за свидетелство за регистрация, контролен талон - 1 лв., право за ползване на регистрационен номер - 2 лв., идентификация, техническа и екологична изправност - 6 лв., и 35 лв. за номерата.
На 12 февруари правителството прехвърли фирмата на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД на Министерство на транспорта.
До четвъртък миналата седмица регистрацията и обслужването на колите в КАТ се извършваше от служители на "БМВ" ЕООД.
От утре това ще става от служители на КАТ. Около 400 души са били назначени в цялата страна. В петък работата по пунктовете спря, за да бъде подменен софтуерът и да се обучават служителите, които ще правят регистрация. Днес или най-късно утре работата ще бъде подновена.

Договорът на "БМВ" ЕООД с МВР изтече на 18 февруари. Спешно ръководството на вътрешното ведомство подписа още един анекс с фирмата. Той е безсрочен, тъй като не се знае кога Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата на бившата полицейска фирма срещу конкурса за изработване на табелите, спечелен от българо-немския консорциум.

"БМВ" участва в конкурса, но на първо място бе класиран консорциум J. L. M. systems - Erich Utsch, който предложи цена за една автомобилна табела от 4,97 лв. без ДДС. Полицейската фирма оферира 5,48 лв. без ДДС за един номер. "БМВ" обжалва в КЗК, но тъжбата не беше уважена и разгледана. Сега фирмата обжалва решението на КЗК във ВАС.