За някои Коледа е време за купон и още от есента започват да организират компанията за щура веселба. Други посрещат и изпращат празника в кухнята, а трети просто се излежават доволни от събраните почивни дни. Вижте с кои зодии ще прекарате най-весело Коледа:

Овен
Овните са импулсивни индивидуалисти и мразят да се съобразяват с предварителни планове. Това прави Коледата с тях нещо като скоростно влакче за нервната система. Те ще оставят за последния момент избирането на подаръците, защото са се заплеснали в работа. До 30 декември няма да знаят къде ще посрещнат Нова година. Ако пък ги поканите на гости за Коледа, ще се изнервят, защото ще им се наложи да потвърждават присъствието си предварително. Имат чувството, че цялата тази суетня ги ограничава и си го изкарват на околните.

Телец
Празниците са щастливо време за Телеца, защото неговата стихия са кулинарните глезотии. Ако не посрещат гости у дома, Телците със сигурност ще приготвят сладкиши, курабийки и безброй гозби, които да занесат на свои роднини и приятели. Със сигурност представителите на този знак ще спазят стриктно всички традиции на Бъдни вечер и Коледа. 

Близнаци
Близнаците са умни, любопитни и креативни. Те също обожават да се вихрят по Коледа, тъй като тяхната стихия е красивата и оригинална украса. Ще накипрят хола, спалнята и фасадата на къщата, но ще поискат да направят и най-красивата елха в квартала. Обикновено обмислят внимателно какво да подарят на любимите си хора и стартират пазаруването два месеца по-рано. 

Рак
Раците са като Кевин от “Сам вкъщи”. Те поначало са добри, но често стават жертва на настроенията си, а дали по Коледа ще се случат в добра емоционална кондиция, зависи от момента. Но най-вече прекарването на Коледа зависи от това дали годината им е била добра и дали се чувстват обичани и защитени. В случай, че отговорът е положителен празникът им ще е супер, но ако е “не”, ще вгорчат Коледата на всички около тях.

Лъв
Лъвовете обожават да са домакини и да посрещат гости, а причината е, че нищо не ги прави по-щастливи  от това да са център на внимание. Украсата, декорацията, храната, коктейлите – всичко в дома на Лъва ще е перфектно и ефектно. Освен това, Лъвовете обожават децата и ще ги затрупат с щедри подаръци.

Дева
Девите тайничко се радват, че е Коледа и че ще се съберат с близките си. Те обаче не понасят  тълпите, предпразнично високите цени и кичозните украси в магазините, а пилеенето на пари буквално ги вади от релси. Имат и друг кошмар - непрактичните подаръци. Ако изненадате Девата с евтина статуетка на богиня или слон– рискувате да й развалите настроението поне за седмица.

Везни
Везните, които по природа са романтици и естети, истински се наслаждават на Коледа. Тяхната украса задължително е стилна и направена с голямо въображение, а подаръците освен, че са вниматено избрани, са и и перфектно опаковани. Усещането, че всички са в хармония и проявяват внимание един към друг пък ще им достави пълно щастие.

Скорпион
Скорпионите нито превъзнасят Коледа, нито са против семейните събирания и коледна суетня. Представителите на този знак не са особено социални, но пък са изключително верни на семейството си. Затова, ако техните близките държат всички празнични ритуали да се спазят, Скорпионите ще се включат с цялата си енергия.

Стрелец
Всичко, което е свързано с подаръци, грандиозни купони и украса водят Стрелеца до екстаз. Затова Коледа е тяхната стихия. Ентусиазмът им може да ви подлуди, но в крайна сметка с тях ви очакват много весели празници и щедри подаръци!

Козирог
Козирогът е царят на Коледните списъци. Манията му да има план за всичко го прави добър огранизатор и идва доста добре по празниците. Козирозите ще са се подготвили безупречно с подаръците, ще са направили график на гостуванията и въобще и като гости, и като домакини няма да се оставят никога хаосът да им развали настроението.

Водолей
Да си седят кротко край камината с баби, вуйчовци и братовчеди? Не очаквате Водолеите да участват в такъв сценарий. Представителите на този знак са родени, за да плуват срещу течението и традициите в повечето случаи ги отегчават. Водолеят копнее да прекара празниците заключен у дома си. Сам – по възможност с книга или една камара филми за гледане.

Риби
Рибите се наслаждават на всичко магично, което ги изтръгва от суровата и груба действителност. Затова обожават дните около Коледа. И изобщо не е задължително да ги прекарват в големи компании. Те ще са свръхдоволни и на това да са в прегръдката на любимия човек и заедно да си направят филмов маратон.