Apple разследва измамна схема за продажба на телефони, сглобени от бракувани части, при която се предполага, че хитреците са спечелили около 43 млн. долара за три години. 

Начело на схемата е тайвански бизнесмен, работил съвместно мениджъри от Foxconn в Джънджоу. Именно от завода на един от основните доставчици на Apple са събирани бракуваните части, разказва 9toMac. 

Тайванският производител на електроника Foxconn заяви, че вече разследва предполагаемата измама, при която служители продавали дефектни части, които е трябвало да бъдат унищожени. Сглобените впоследствие телефони се продавали на нищо неподозиращи клиенти. 

Според информацията самият изпълнителен директор на Apple Тим Кук е докладвал нарушението. Гигантът от Купертино също заяви, че е предпирел стъпки за справяне с проблема, включително е инициирал вътрешно разследване. 

Не за първи път Apple е жертва на измама. Мащабите на сегашната подсказват, че бъдат ли хванати, виновниците е напълно възможно да останат в затвора за дълго време.