На многохиляден митинг в Севастопол бяха издигнати лозунги срещу настъпващия в Украйна фашизъм, а участниците обявиха решителността си сами да определят съдбата на града, предава segodnya.ua. Събралите се около 25 000 хиляди души на площад "Нахимов" развяваха руски знамена и избраха за "председател на Севастопол" бизнесмена Алексей Чалий.
"Ние ще защитаваме нашия град и няма да позволим на никого да ни диктува условията си, още повече на националистите", заяви Чалий, който е поел управлението на Севастопол още днес, съобщава РИА Новости.

В Симферопол, столицата на Кримската автономна република, около парламента няколко десетки евромайдановци са се опитали да протестират, но са били обградени от казаци и активисти на проруското Национално-освободително движение. Завързала се е схватка и само намесата на милицията е спасила майдановците от саморазправа. Скрити зад милиционерски кордон те са започнали да пеят химна на Украйна, а казаците им отговорили със "Свещенная война".

В Керч, друг голям град, намиращ се на Кримския полуостров, демонстранти издигнаха руското знаме на пилона на кметството, предаде УНИАН. В града се провежда демонстрация на противниците на евроинтеграцията. Демонстрантите са издигнали флагове „На свети Георги” и знамена на партията „Единна Русия”. Те носят плакати с надписи „Позорна интервенция” и „Крим е за мир”.

Пред сградата на местната управа митингуващите започнали да викат „Керч и Крим, искаме в Русия”. Кметът на града, Олег Осадчий се е опитал да успокои демонстрантите, без успех. Впоследствие са настъпили безредици. Демонстрантите са свалили флага на Украйна от един пилон и са издигнали флаговете на Автономна република Крим и Русия.

В Одеса участници в Антимайдана проведоха митинг на Съборния площад. На остра критика е била подложена Партията на регионите и депутатите, които са я напуснали. Участниците в митинга са скандирали "Новороссия" и са издигнали плакат "Ние не сме месо от жираф за Евросъюза". Местни лидери са обявили, че създават нова обществена организация "без нито един досегашен депутат или олигарх", която ще участва в предстоящите избори.