Практика, която се вижда в много от развитите страни в Западна Европа вече има своите наченки и в България. На 30-ти ноември тази година се състоя награждаването на най-добрите млади маркетолози в България до 35 годишна възраст в международния панаир в Пловдив. Конкурсът Digital Stars се организира от IMG - Internet Media Group и цели да се покажат най-добрите млади експерти в онлайн маркетинга в България.

Най-младият награден бе 21-годишният Виктор Стоилов, който спечели приза за най-добър дигитален маркетолог в категория “E-commerce” (онлайн търговия). Основателят на дигитална агенция Markademics бе единодушно избран от журито за работата си с лидера в продажби на спортни стоки на Балканите Sport Vision.

“Преди две години и половина останах в България, за да се опитам да направя нещо успешно сам и да се опитам да запаля още други хора да се осмелят да градят нещо от нулата. Да видят, че е напълно възможно в България да постигнеш успех, без да си от "правилно" семейство или да имаш здрава основа под краката си. Надявам се, че тази символична наградата би била една такава кибритена клечка за някой, който чете това в момента.” – сподели Виктор в социалните мрежи след награждаването.

Останалите наградени са:

Категория Маркетинг в Социалните мрежи – Илияна Дадарова.

Категория Маркетинг чрез съдържание – Георги Георгиев.

Категория Маркетинг стратегии и бизнес развитие – Добромир Генов.

Категория Дигитален PR & Influence Маркетинг – Николета Митева.

Категория Творчески маркетинг – Мануела Попова.