23-годишната Тони-Ан Сингх от Ямайка беше коронясана снощи за "Мис Свят 2019" и заяви, че иска да използва титлата си, за да работи за "устойчива промяна" за жените и техните деца, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Второ място спечели тъмнокожата французойка Офели Мезино, а трето - представителката на Индия Суман Ратасингх Рао.

Конкурсът тази година се върна в британската столица, където през 1951 г. беше коронясана първата "Мис Свят" - шведската манекенка Кики Хокансон. Домакин на юбилейния 70-и конкурс догодина ще бъде Тайланд, предаде ТАСС.

Победителката получи короната миналогодишната лауреатка, мексиканката Ванеса Понсе де Леон. За четвърти път представителка на Ямайка печели престижното състезание.

Победителката е студентка по психология, посочва "Франс прес". Ройтерс допълва, че тя има образователна степен от щатския университет на Флорида.

По повод победата си Тони-Ан заяви: "Искам да кажа на всички момичета по света: Вярвайте в себе си. Знайте, че заслужавате да сте такива каквито искате да бъдете и че сте способни да реализирате мечтите си. Тази корона не е моя, тя е на всички вас".

По време на състезанието Тони-Ан затрогна публиката с изпълнение на песента на Уитни Хюстън "I Have Nothing", предаде "Ройтерс".