Главният изпълнителен директор на Tesla Inc, Елон Мъск, заяви в събота, че досега има около 150 000 поръчки за новия пикап Cybertruck, който беше представен в четвъртък.

„146k Cybertruck поръчки досега, като 42% избират двоен, 41% три и 17% единичен мотор“, написа Мъск в Twitter и добави, че поръчките са били изпълнени без реклами.

Представянето на пикапа претърпя определен неуспех, когато прозорците му от „бронирано стъкло“ бяха строшени публично докато Мъск демонстрираше тяхната неразрушимост. Цялостният вид на електромобила пък притесни Уолстрийт, пише Reuters.

При създаването на возилото Мъск се е фокусирал върху дизайна, мощността и издръжливостта на Cybertruck. И два от тези фокуса получиха много критики откакто беше представен пикапът. Строшаването на стъклата при теста им засенчи представянето на колата.

Някои анализатори на Уолстрийт похвалиха машината, но други се усъмниха в масовата привлекателност на футуристичния дизайн.

С начална цена от 39 900 долара, ъгловатото тяло на Cybertruck в сиво-метално сиво наподобява бронирано превозно средство. От сайта на компанията се вижда, че за резервиране на поръчка за Cybertruck е необходимо незабавно плащане в размер на 100 долара.

Tesla планира да започне производството на пикапа около края на 2021 г.

Пазарът за този вид автомобили в САЩ е един от най-печелившите сегменти и сега е доминиран от Ford Motor, General Motors и Fiat Chrysler.